Žene u svijetu rada: Razvoj poduzetničkih inicijativa i modela zapošljavanja

Projektni tim na treningu (Foto: CESI)

Pozivamo Vas na konferenciju "Žene u svijetu rada: Razvoj poduzetničkih inicijativa i modela zapošljavanja" koja će se održati u srijedu, 09. prosinca 2015. godine, od 10 do 15 sati u Kući Europe, Cesarčeva 4, Zagreb.

Konferencija koja će uključiti relevantne dionike na nacionalnoj i lokalnoj razini, te korisnice projekta kako bi razgovarali/e o potrebama žena te mogućnostima i preprekama s kojima se susreću žene prilikom zapošljavanja te pokretanja vlastitih poduzetničkih inicijativa. Osim toga bit će prezentirani rezultati projekta te preporuke za unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti socijalnih usluga za žene koje se namjeravaju (samo)zaposliti www.cesi.hr/hr/preporuke-za/

Udio poduzetnica u ukupnom gospodarstvu Hrvatske raste i sada iznosi oko 30% što odgovara prosjeku Europske unije. Poduzetnice su opterećene različitim preprekama s kojima se susreću i njihove kolege, ali i onima specifičnim, povezanim s karakteristikama ženskoga poduzetništva. Žene posebno ističu potrebu jačeg umrežavanja na svim razinama te međusobne razmjene informacija i znanja. Naglašavaju kako je potrebno u politikama i strategijama posebno izdvojiti poduzetničke inicijative žena te im osigurati potporu.

Razmišljanje o pokretanju poslovnog poduhvata može biti zastrašujuće, posebno za žene, koje se suočavaju s dodatnim društvenim preprekama. Stoga su potrebni programi koji podupiru žene, kroz širenje njihovih mogućnosti za razvoj karijere, podizanje samopouzdanja i njegovanje poduzetničkog duha, programi koji nude mogućnost povezivanja s drugim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima i mogućnost stvaranja novih kontakata i širenja vlastitih mreža.

Konferencija je završna aktivnost projekta "Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada" koji ima za cilj osnažiti partnerske organizacije za pružanje socijalnih usluga i unaprijediti provedbu programa socijalnih usluga u Gradu Zagrebu, Koprivničko križevačkoj županiji, Požeško slavonskoj županiji i Krapinsko zagorskoj županiji kroz edukaciju, umrežavanje, i promociju pružanja socijalnih usluga.

Projekt provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udrugom žena HERA Križevci i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva "DELFIN".

Ukoliko želite sudjelovati, molimo Vas da nam na e-mail adresu cesi@cesi.hr potvrdite svoj dolazak na konferenciju.

Program-konferencija.doc

Preuzeto sa: http://www.cesi.hr/hr/novosti/1747-zene-u-svijetu-rada-razvoj-poduzetnic...