Ova žena besplatno tetovira druge žene koje su bile žrtve nasilja kako bi im pomogla prekriti ožiljke

Prije dvije godine prvi je puta imala klijenticu koja je htjela prekriti ožiljak

Flavia Carvalho ima tek 31 godinu, a već je jedna od uspješnijih tattoo majstorica u Brazilu.
No ona svoj talent ne koristi isključivo kako bi zaradila, već i kako bi pomogla drugima i barem im na neki način pokušala promijeniti život.
Prije dvije godine jedna je klijentica od nje tražila da joj napravi tetovažu kojom bi prekrila ožiljak na trbuhu. Bio je to ožiljak iza kojeg stoji strašna priča o nasilju nad ženama i upravo je ta priča Flaviji bila poticaj da krene u ovu humanu akciju te pomogne i drugim ženama koje imaju isti ili sličan problem.

Priča o nastanku ožiljka njene klijentice ju je promijenila

Flavia je nedavno za Huffington Post izjavila: “Rekla mi je da je bila u noćnom klubu i kad je odbila muškarca koji joj je prišao, on ju je ubo nožem u trbuh.
Kad je vidjela gotovu tetovažu, bila je stvarno dirnuta, a to je onda dirnulo i mene. Tada sam došla na ideju kako bih mogla osigurati besplatne tetovaže svim ženama koje žele prekriti ožiljke i tragove nasilja ili mastektomije. Svaka tetovaža postala bi instrument snage i vratila bi im samopouzdanje.”

Pokrenula je projekt A Pele da Flor

Ubrzo nakon ovog iskustva, Flavia je odlučila pokrenuti projekt A Pele da Flor i krenula s besplatnim tetoviranjem žena koje su propatile bilo kakvu vrstu nasilja. Kako bi proširila svijest o tome, na svom je Facebook profilu počela objavljivati fotografije prije i poslije tetoviranja uz koje je stajala i priča o pozadini svakog ožiljka.

Njene tetovaže ženama vraćaju samopouzdanje i vjeru u sebe

“Taj osjećaj ljubavi, sestrinstva i prijateljstva dublji je nego što sam se ikad mogla nadati. Kontaktiraju me sa svih strana zemlje, ali i izvana. Zatim dolaze ovdje, sa mnom dijele priče o vlastitoj boli i pokazuju mi ožiljke”, priča Flavia o iskustvu rada na vlastitom projektu.
No, tek nakon što tetovaže budu gotove, objašnjava Flavia, dolazi do onog najboljeg i pravog rezultata. “Postanu veoma uzbuđene, optimistične. Prekrasno je vidjeti kako se veza između njih i njihova tijela mijenja nakon što tetovaže budu gotove.
S mnogima od njih sam i prijatelj na Facebooku, pa i tamo vidim kako sada objavljuju fotografije u haljinama i izgledaju sretno i promijenjeno, dok su se još nedavno sramile svojih tijela prepunih ožiljaka. To je zaista prava transformacija.”

Želi podići svijest o nasilju nad ženama

Flavia je izjavila kako je cilj njenog projekta, osim da ženama vrati nadu u bolji život, i to da podigne svijest o nasilju nad ženama. Trenutno radi s nekoliko ženskih udruga i lokalnom policijom koji je mogu direktno spojiti sa ženama koje bi možda htjele zatražiti njene usluge.
Također je objasnila kako još puno toga treba učiniti što se ovog problema tiče. “Ovo je samo kap u moru, a svijet je prepun stvari koje trebamo promijeniti. Čeka nas još jako dug put da u potpunosti zaštitimo žene od nasilja.”
Ipak, Flavia ne tetovira isključivo žene koje su ožiljke zaradile jer su propatile neku vrstu nasilnog ponašanja, već i žene koje su prošle grozno iskustvo mastektomije.

Preuzeto sa: http://www.telegram.hr/zivot/ova-zena-besplatno-tetovira-zrtve-nasilja-k...